Nouveau Riche Music Blog


Kid de Blits’ wereldrecordpoging gestrand op 57 optredens
maart 4, 2014, 11:57
Filed under: Blog

Maandag 3 maart deed rapper Kid De Blits een poging om een wereldrecord aantal optredens binnen 24 uur te verzorgen. Tijdens Carnaval heeft Kid de Blits 57 keer opgetreden, waarmee het huidige record niet is verbroken.

Vorige week maakte Kid de Blits (Jasper Fernandez Iglesias, 1991) bekend dat hij het wereldrecord aantal optredens wilde verbreken. Naar aanleiding van de vele boekingen die hij had staan tijdens Carnaval, zochten de Schiedammer en Done Deal Bookings uit of hier sprake kon zijn van een recordnotering. Dit bleek niet van toepassing, maar het idee om een wereldrecordpoging te wagen ontstond direct.

Om het record te verbreken, moest Kid de Blits meer dan 65 optredens verzorgen binnen 24 uur. In een dappere poging trad de rapper maandag 3 maart maar liefst 57 keer op in cafés en discotheken in o.a. Eindhoven, Breda, Tilburg, Oisterwijk, Boxtel en Oosterhout. De recordpoging vond plaats in samenwerking met het officiële Guiness Book Of Records.

“Ik vond dit een geweldige ervaring, maar heb vooraf wel een beetje onderschat hoe intensief dit is. Niet alleen het optreden kost energie, maar ook het reizen en wakker blijven. Bovendien moest elke show minimaal 10 minuten duren en is het overal superdruk tijdens Carnaval. Dat kostte veel tijd, die we uiteindelijk te kort kwamen om het record te verbreken. Natuurlijk vind ik dat jammer, maar aan de andere kant heb ik 57 keer een zaal op zijn kop kunnen zetten met mijn muziek en heb ik veel nieuw publiek bereikt. Dat is ook wat waard!” aldus Kid de Blits.

Op dit moment werkt Kid de Blits aan een EP, in het verlengde van zijn nieuwe single ‘Brief’. De EP wordt geproduceerd door Boaz van de Beatz en zal verschijnen via Nouveau Riche Music.

‘Brief’ op iTunesYouTube & Spotify

Kid de Blits tourposter

Advertenties

Geef een reactie so far
Plaats een reactieGeef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s%d bloggers liken dit: