Nouveau Riche Music Blog


Kid de Blits gaat wereldrecord ‘optreden’ verbreken
februari 27, 2014, 16:00
Filed under: Blog | Tags: , , ,

Den Haag, 27 februari 2014

Maandag 3 maart doet rapper Kid De Blits een poging om een wereldrecord aantal optredens binnen 24 uur te verzorgen. Tijdens Carnaval zal Kid de Blits ruim 11 uur lang op het podium staan en meer dan 65 shows geven.

Kid de Blits (Jasper Fernandez Iglesias, 1991) maakt een feestelijke, aanstekelijke combinatie van happy hardcore en rap. Dit is o.a. te horen op zijn nieuwste single ‘Brief’, maar ook op Yellow Claw’s hitsingle ‘Nooit meer slapen remix’ en op het in november verschenen Nouveau Riche-album ‘Alziend Oor II’.

Met producer Boaz van de Beatz (bekend van hits van o.a. Mr Polska, Gers Pardoel, Major Lazer, Yellow Claw) achter de knoppen en een EP in de maak belooft 2014 een mooi jaar te worden voor Kid de Blits. Zijn single ‘Brief’ verscheen deze maand.

“Het idee voor de recordpoging is begonnen als een geintje. Mijn boeker kreeg veel aanvragen voor optredens tijdens Carnaval binnen en zei tegen me dat dit er een recordaantal waren. Hij bedoelde het spreekwoordelijk, maar ik vroeg op hoeveel shows het huidige record stond. Toen we dit uitzochten, begon het idee steeds meer te leven om een serieuze wereldrecordpoging te doen.”, aldus Kid de Blits.

Kid de Blits doet zijn recordpoging op maandag 3 maart (00.00u tot 24.00u), tijdens Carnaval. De recordpoging vindt plaats in samenwerking met het officiële Guiness Book Of Records.

Om tot een notering te komen, moet de Schiedammer een recordaantal optredens verzorgen binnen 24 uur. Voorwaarden zijn dat de shows minimaal 10 minuten duren, elk plaatsvinden op een unieke locatie en dat de artiest betaald wordt voor de optredens. Het huidige wereldrecord stamt uit 2012 en staat op naam van de Noorse band Helge Toft met 65 optredens.

Kid de Blits’ wereldrecordpoging vindt plaats op maandag 3 maart. Zijn single ‘Brief’ is overal digitaal verkrijgbaar. Een overzicht van de deelnemende zalen is dit weekend te vinden op de Facebook pagina van Nouveau Riche Music.

Advertenties

Geef een reactie so far
Plaats een reactieGeef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s%d bloggers liken dit: