Nouveau Riche Music Blog


Benzine, Reefteef, pre-order & Teasers Gouden Tranen, #DDB, Noorderslag en Méér!
januari 22, 2014, 17:52
Filed under: Blog

Benzinebenzine cover

Vorige week verscheen ‘Benzine’, de nieuwe videoclip van Kid de Blits.
Het nummer is geproduceerd door Boaz van de Beatz. 

Ruim een jaar geleden maakte Nederland kennis met Kid de Blits dankzij zijn bijdrage aan Yellow Claw’s hitsingle ‘Nooit meer slapen (remix)’. Enkele maanden erna bracht hij op eigen kracht de internethit ‘Uit de Noordzee’ uit, eveneens geproduceerd door Boaz van de Beatz.

In november werd Kid de Blits gepresenteerd als één van de nieuw getekende artiesten op Nouveau Riche Music. Op de meest recente labelcompilatie ‘Alziend Oor II’ is hij vertegenwoordigd met twee tracks en hij wist het publiek van het Buma R’dam Beats festival (Nouveau Riche Labelnight) moeiteloos om zijn vinger te winden.

Dit doet Kid de Blits met een bijzondere combinatie van happy hardcore beats, uit-de-maat raps vol bizarre metaforen (“Ik ben geen pelicaan, ik ben geen egel”), een overdosis humor en de goedkeurende blik van Boaz van de Beatz.

Het nummer ‘Benzine’ is één van de eerste nummers die Kid en Boaz samen maakten. Aanvankelijk verscheen het nummer op Mr. Polska’s ‘Vlammen mixtape’, vervolgens op ‘Alziend Oor II’ en op veler verzoek heeft clipmaker Basnetron de track voorzien van beeld. De videoclip is geheel in Kid’s kenmerkende stijl vol (zelf)spot.

Skinto´s single ´Reefteef´ is verkrijgbaar via iTunes.

Skinto haalt door met zijn ‘Reefteef’

Artwork

Vandaag verschijnt ‘Reefteef’, de nieuwe single van Skinto. Het nummer is geproduceerd door Craz-E en Boaz van de Beatz. De bijbehorende videoclip is vanaf vandaag te zien via Noisey.

Skinto maakt al jaren furore in zowel de hiphopscene als het elektronische circuit met zijn aanstekelijke, energieke raps en zang. Zijn sound loopt uiteen van dubstep, grime en 2-step tot hiphop, r&b en drum and bass. Hij deelde het podium veelvuldig met het collectief Nebulon (waar o.a. ook NoizBoiz en Zwart Licht onderdeel van uitmaken) en bouwde een uitmuntende live reputatie op, waarin energie de rode draad vormt.

Dit wekte de interesse van producer Boaz van de Beatz. Eind 2013 werd Skinto gepresenteerd door Boaz’ label als één van de nieuw getekende artiesten op Nouveau Riche Music. Op de meest recente labelcompilatie (‘Alziend Oor II’) levert Skinto een bijdrage aan drie nummers. Zo verscheen het nummer ‘Gat in de vloer’ (met Stepherd) reeds en komt binnenkort de single ‘Dangerous’ (met NoizBoiz) uit. Daarnaast staat ´Reefteef´ op de verzamelaar.

De single is geproduceerd door Craz-E in samenwerking met Boaz van de Beatz. Op ´Reefteef´ vertelt Skinto zijn eigen variant op het klassieke Bonnie en Clyde-verhaal.

“Mijn chick is de shit man, als ze in een moshpit zit veranderd ze in He-Man. Zij is een strijder, houdt niet echt van slapen, is verslaafd aan het nachtleven: elke dag sneuvelen.”, aldus Skinto op het nummer.

Vormgever iii60 vertaalde het verhaal naar een videoclip waarin DJ Lady Bee, de ultieme Reefteef, een bijzondere rol vervult.

Vanaf februari tourt Skinto met zijn labelgenoten Stepherd en Jebroer door Nederland. Momenteel werkt Skinto aan een EP met nieuw repertoire. Op de b-kant van ‘Reefteef’ is het nieuwe nummer ´F.Y.P.M.´ te vinden wat is geproduceerd door Hayzee.

Skinto´s single ´Reefteef´ is verkrijgbaar via iTunes.

 Pre-order Gouden Tranen

Jebroer’s aankomende album ‘Gouden Tranen’ is vanaf nu te bestellen op Bol.com. Wil jij’m direct op je deurmat? Aarzel dan niet! Kan je niet wachten… Jebroer geeft iedere week een teaser weg van een nieuwe track op zijn instagram!

Don de Baron #DDB

Dé party nachtburgemeester van Rotterdam en Nederland als boegbeeld van de Rave! Gunfingers up voor Don de Baron #DDB NoizBoiz. Lees hier hoe dat gaat, Mark Rutte doet niks en in de USA begrijpen ze het niet! Don de Baron is die héle meneer!

#DDB

Boaz van de Beatz en Jebroer op Noorderslag

Dit weekend stonden Jebroer en Boaz van de Beatz op Noorderslag, het toonaangevende platform voor Nederlandse en Europese muziek!

Wat er in het water zit dat de Nouveau Riche-clan drinkt, is niet duidelijk, maar zeker is dat ze goed bezig zijn. Met Boaz van de Beats als grote roerganger en producer gaat het goed met bijna iedere telg van de familie en Jebroer is degene die het momenteel moet doen. Zijn album ‘Gouden Tranen’ komt over een kleine drie weken uit en het moet raar lopen wil 2014 niet een topjaar worden voor de rapper uit Leiden. aldus 3voor12

Agenda

Blijf ook de gehele agenda op Facebook in de gaten houden.

Deze week:

Advertenties

Geef een reactie so far
Plaats een reactieGeef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s%d bloggers liken dit: