Nouveau Riche Music Blog


Gouden Tranen, Deal met de Rave, Leger van Jebroer tour, Noorderslag, Zusje en Méér
januari 15, 2014, 17:50
Filed under: Blog

Gouden Tranen Jebroer - Gouden tranen LR

Vrijdag 7 februari verschijnt ‘Gouden Tranen’, het debuutalbum van Jebroer. Check hieronder de tracklist en artwork!

Eind 2013 liet Jebroer (Timothy Kimman, 1986) met de release van zijn ‘Broederschap EP’ een andere kant van zichzelf zien dan men gewend was. De keiharde clubtracks waarin hij met zijn vaste producer Boaz van de Beatz genres als hiphop, hardcore, trap en electro samensmelt, maakten ruimte voor een persoonlijk verhaal.

De single ´Omlaag´ zorgde voor airplay op diverse zenders en 3FM riep Jebroer zelfs uit tot ´Serious Talent´. In een interview met State Magazine vertelde Jebroer: “Uiteindelijk wil ik tijdloze muziek maken. En ik wil dat men mij leert kennen als mens. Ik ben niet in een keer een emotionele man geworden. Ik zou je nog steeds in elkaar slaan als we ruzie hebben, maar ik ben wel volwassener.”

De lijn die werd ingezet op de EP, trekt Jebroer door op zijn debuutalbum. Dat hij zijn ´hooligan-imago’ niet verloochend is te horen op snoeiharde elektronische hiphoptracks als ´Oude man´, ´Hoesten als bejaarden´ en ´Blow´. Het zijn echter de persoonlijke verhalen die de boventoon voeren met uiteenlopende onderwerpen. Zo vertelt Jebroer onder andere over zijn jeugd en familieband (‘Broer’), afgegleden vrienden (‘Camouflage’) en zijn aanstaande vaderschap (‘Op een dag’). Dat er nog genoeg ruimte is om te feesten, is te horen op de eerste single van het album (‘Deal met de rave’).

Daar waar Jebroer voorheen met Boaz als enige vaste producer werkte, leverden diverse producers een bijdrage aan ‘Gouden Tranen’. In een één week durende sessie werkten Boaz van de Beatz, Mucky, J’Dicious en They Fit aan de plaat. Daarnaast zorgde een zoete inval aan creatievelingen voor gastrollen van artiesten als Mr. Polska, Ronnie Flex, Rich Cutillo, Mafe en Nigel.

“Ik ben ontzettend trots op dit album en heb het echt met hart en ziel gemaakt. Dit album is wie ik ben. De titel ´Gouden Tranen´ is dubbelzinnig en staat voor het contrast tussen vreugde en verdriet. Het zijn tranen van geluk en ik ben dankbaar voor mijn tranen. Ze hebben me tenslotte de man gemaakt die ik nu ben.”, aldus Jebroer.

Jebroer’s album ‘Gouden Tranen’ is vanaf 7 februari verkrijgbaar in alle downloadstores en in de betere platenzaak. Het album is reeds te pre-orderen via Bol.com en iTunes

Tracklist:
1. Intro
2. Oude man
3. Broer
4. Deal met de rave (ft. Rich Cutillo)
5. Camouflage (ft. Nigel)
6. Op een dag
7. Beter nu (ft. Ronnie Flex)
8. We zijn daar (ft. Mafe)
9. Hoesten als bejaarden (ft. Mr. Polska & Ronnie Flex)
10. Blow
11. Te diep

ZET 7 FEBRUARI IN JE AGENDA!!!

Jebroer - Gouden tranen LR

Jebroer maakt een ‘Deal met de rave’ Deal met de Rave

Afgelopen vrijdag verscheen ‘Deal met de rave’, de nieuwe single van Jebroer. Het nummer is geproduceerd door Mucky en is een samenwerking met zanger Rich Cutillo. ‘Deal met de rave’ is de eerste single van Jebroer’s debuutalbum ‘Gouden Tranen’ wat op 7 februari uitkomt. De single is vanaf nu te zien via het YouTube kanaal van Nouveau Riche Music.

2013 was met de release van een handvol singles en de ‘Broederschap EP’ een vruchtbaar jaar voor Jebroer. Niet alleen werd hij door 3FM uitgeroepen tot ‘Serious Talent’, ook scoorde hij de DiXte op FunX met zijn single ‘Omlaag’, werd hij geboekt op Noorderslag en legde hij de laatste hand op zijn debuutalbum.

Leger van Jebroer Tour

De ‘Leger van Jebroer Tour’ is een feit en staat gepland voor februari, maart en april 2014. In zowel Nederland als België zal Jebroer een unieke clubshow geven die gepaard gaat met de release van zijn debuutalbum ‘Gouden Tranen’. Verwacht een hoog energie gehalte , een rauwe ‘in your face’ show inclusief een support-act van Stepherd en Skinto.

Tourdata:

1-feb Tivoli de Helling
7-feb Metropool
8-feb 013
14-feb Effenaar
15-feb De Peppel
21-feb Paradiso
22-feb Paard van Troje
28-feb Patronaat
1-mrt Luxor Live
2-mrt Trix (BE)
8-mrt Iduna
14-mrt Hedon
15-mrt Underground
21-mrt Bibelot
22-mrt Manifesto
28-mrt Perron 55
29-mrt Oloroso
4-apr Gebouw T
5-apr JOC (BE)
11-apr Kroepoekfabriek
12-apr Podium De Kelder
18-apr Nijdrop (BE)
19-apr De Casino (BE)

Noorderslag

Boaz van de Beatz en Jebroer staan op Noorderslag!
“Binnen de Nederlandse hiphopscene wordt Boaz van de Beatz al jaren gezien als één van de meest succesvolle producers.” Meer info? klik met je muis –> hier

Zusje

Nieuwe track van Boaz van de Beatz met TopNoch-collega Ronnie Flex en Mr. Polska.

ZUSJE 2

Ronnie Flex: “‘Zusje’ was een van de eerste tracks die Boaz en ik ooit maakten, 3 of 4 jaar geleden – toen we samen honderden nummers hebben gemaakt. Polska was er toen ook bij, en die oorspronkelijke line-up hebben gewoon volgehouden tot nu. Het nummer heeft daarna wel een soort update gekregen voor 2014.”

Ronnie Flex is een goede vriend van Mr. Polska en Boaz, zijn nieuwe album moet dit jaar uitkomen en is grotendeels door Boaz van de Beatz geproduceerd.

Agenda

Blijf ook de gehele agenda op Facebook in de gaten houden.

Deze week:

Advertenties

Geef een reactie so far
Plaats een reactieGeef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s%d bloggers liken dit: