Nouveau Riche Music Blog


NoizBoiz
november 14, 2013, 11:38
Filed under: Blog

Op vrijdag 15 november verschijnt de nieuwe labelcompilatie van Nouveau Riche. Tijdens deze unieke en eenmalige wildernis verzorgt héél Nouveau Riche een showcase waarbij nooit eerder gehoorde tracks in je oor komen. Óók staan alle nieuwe mannen deze avond op het podium en jij kunt daar bij zijn!

Illuminatie, maar hoe zit dat dan? De ‘Oude Garde’ kenden jullie natuurlijk al! Maar we hebben nieuw vlees in de kuip want Nouveau Riche groeit! In aanloop naar dé Labelparty krijgen jullie om de dag een introductie van deze nieuwe guy’s. Vandaag: NoizBoiz!!

IMG_7258-2nd

Deze mannen hebben maar één plek en dat is op het podium. Al jaren gooien ze vuur op ieder feestje, deze pioniers hebben de Grime naar Nederland gebracht en zijn hongerig naar meer! Je kent NoizBoiz misschien ook van het samenwerkingsverband N.E.B.U.L.O.N met Zwart Licht, Skinto, D.Lipps en Servinio. “Gunfingers Up”, dit Rotterdamse trio bestaande uit; XL, Don de Baron & Mucky, heeft getekend bij Nouveau Riche!

Dit gouden trio is al bijna 10 jaar bij elkaar en hebben in die tussentijd verschillende album releases op hun naam staan; 0.10 | Zware Bassen, Zware Beats | Georganiseerde Chaos. Ze waren te gast bij De Wereld Draait Door en hebben tientallen, al dan niet honderden shows op hun naam staan.

We mogen wel zeggen dat NoizBoiz de Grime naar Nederland gebracht heeft, inmiddels NLGrime genoemd. Grime is een muziek stroming die verschillende invloeden heeft. De belangrijkste hiervan zijn: Hip-hop, Garage, Drum n Bass en Jamaican Dancehall. Grime is hard, rauw en de NoizBoiz brengen dit op z’n Hollands in een Rotterdams jasje! Op Alziend Oor II komen zij met een track is samenwerking met Skinto: 9. NoizBoiz ft Skinto – Dangerous.

nrm

De Boys van Nouveau Riche en NoizBoiz kennen elkaar al langer, ze zijn immers op hetzelfde georiënteerd, hard komen met live muziek! Twee jaar geleden, tijdens Buma R’dam Beats grapte Mucky nog met Boaz van de Beatz over een samenwerking en kijk wat er nu is gebeurd… Dit jaar tijdens de Buma R’dam Beats staan ze met z’n allen live op het podium tijdens de labelparty!

Een paar dingen over de mannen van NoizBoiz die jullie nog niet wisten en nu wel…

Waar zijn jullie het meeste trots op?

Dat we alles altijd zelf en in eigen beheer hebben gedaan.  Dit heeft er soms voor gezorgd dat dingen niet altijd even snel gingen, maar er is altijd sprake van een duidelijke groei geweest. En onze releaseparties. Check youtube 😉

Omschrijf één van jullie gekste momenten?

Onze laatste releaseparty van ‘Georganiseerde Chaos’ waar op een gegeven moment  3 mensen door elkaar over de crowd aan het surfen waren. Ook viel een meisje flauw en moest worden afgevoerd. Superstar stuff! Chillen bij DWDD met onze muziek was ook wel een goede ervaring.

Wie is jullie grootste held?

Wiley aka Eskiboy; de Godfather van grime. Zeker een van de redenen dat NoizBoiz uberhaupt bestaat! Een van de meest creatieve en productieve artiesten op mainstream- en underground gebied.

Op Alziend Oor II staat de track: 9. NoizBoiz ft Skinto – Dangerous wat kunnen we verwachten?

Toffe nieuwe muziek en videoclips en natuurlijk een hele hoop gekkigheid in jullie clubs en op festivals!

Jullie zijn pioniers op het gebied van grime in Nederland, hebben jullie geen Engelstalige plannen?

Die plannen liggen er zeker, maar die zijn nog niet tot uitvoering gekomen. Dit gaat zeker in de toekomst nog gebeuren!

NoizBoiz collage

Volg NoizBoiz op Twitter, like op Facebook en kom naar de ‘Boaz van de Beatz presents: NOUVEAU RICHE MUSIC’, dan krijg je XL, Mucky & Don de Baron live!

BONUS: NoizBoiz – ‘Ik Zeg NIKS’  (Prod. Mucky Muxx)

Advertenties

Geef een reactie so far
Plaats een reactieGeef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s%d bloggers liken dit: