Nouveau Riche Music Blog


-Persbericht –
februari 27, 2012, 19:25
Filed under: Overzicht

 

Mr. Polska staat voor ‘Waardevolle Gezelligheid’

February 27, 2012
Mr.Polska

Op vrijdag 2 maart verschijnt het album ‘Waardevolle Gezelligheid’ van Mr. Polska. De Pool van het Jaar 2011, winnaar van meerdere State Awards en populairste twitteraar van Nederland brengt zijn album uit op het label Nouveau Riche Music; het label van zijn vaste producer Boaz van de Beatz. Het album wordt gedistribueerd door Roughtrade.

De goedlachse Mr. Polska (Dominik Wlodzimierz Groot) is de verpersoonlijking van gezelligheid en dit thema vormt logischerwijs de rode draad van het album. Het album kan zelfs worden gezien als een ode aan gezelligheid, met de nadrukkelijke aanbeveling positief te denken en een feest te maken van het leven. Dat Mr Polska een positieve boodschap uitdraagt, bleek ook toen hij recentelijk het ‘Meldpunt Waardevolle Gezelligheid’ oprichtte als reactie op het meldpunt Midden- en Oost-Europeanen van de PVV. Het was een tegenreactie met een knipoog, die van Mr. Polska ineens een bekende Nederlander maakte. De jonge pool toont zich echter breder dan louter feestbeest en laat op nummers als ‘Beetje denken’, ‘Onzekere glimlach’ en ‘Ogen zeggen ijs’ zien dat er ook ruimte is voor zelfreflectie.

Boaz zet met zijn eigenzinnige, herkenbare sound een overduidelijke Nouveau Riche handtekening onder het album en toont zich van zijn muzikaalste kant. Hoewel Mr Polska een rapper is en hiphop de basis van het album vormt, klinkt ‘Waardevolle Gezelligheid’ niet als een doorsnee hiphopplaat. Elk nummer is doorspekt met snoeiharde elektronische invloeden en Boaz maakt uitstapjes naar dirty house (‘Slonsje’), dubstep (‘Leg een traantje’) en gabber (‘Uit me plaat’), maar bevat voldoende breedte door popsongs zoals ‘1 miljoen vrienden’.

Het album bevat 15 tracks en twee bonustracks en is in zijn geheel geproduceerd door Boaz van de Beatz. Naast labelgenoten Jebroer, Leo en Digitzz, maken diverse gastartiesten maken hun opwachting op ‘Waardevolle gezelligheid’. De bestaande samenwerkingen met Jebroer, Leo, Digitzz en Ronnie Flex komen op ‘Waardevolle Gezelligheid’ naar voren, maar ook nieuwe samenwerkingen krijgen een plek. Zo zingt Chagall in het Nederlands op het nummer “Leg een traantje” en legt De Rus samen met Mr. Polska in het nummer “Technologee” de verschillen tussen Oost en West bloot.

De eerste single van het album, ‘1 miljoen vrienden’, zal op 1 maart haar primeur beleven in De Wereld Draait Door. Een dag later presenteert Mr. Polska het album live voor publiek tijdens de releaseparty in poppodium De Nieuwe Oogst in Rotterdam, tevens de aftrap van een clubtour langs zestien poppodia.

Tracklist Waardevolle Gezelligheid
1. Intro
2. Bolle man
3. 1 miljoen vrienden
4. Jochie
5. Soldaatje (ft. Ronnie Flex)
6. Ogen zeggen ijs
7. In een kreukel (ft. Jebroer)
8. Sla de trollers
9. Onzekere glimlach
10. Reef Teef
11. Leg een traantje (ft. Chagall)
12. Technologee (ft De Rus)
13. Slonsje
14. Beetje denken (ft. Leo)
15. Outro
16. Uit me plaat (ft. Jebroer & Digitz) (Bonustrack)
17. Allermooiste feestje (Yellow Claw ft Mr Polska & Ronnie Flex) (Bonustrack)

Pre order Bol.com

Pre order iTunes

Pre order Platomania

Hoes Waardevolle Gezelligheid:

 


Advertenties

Geef een reactie so far
Plaats een reactieGeef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s%d bloggers liken dit: